top of page
Image by Laika Notebooks

Adapted Accessibility for All – 3A

Iată câteva super instrumente dezvoltate alături de o echipă internațională cu gândul la cadrele didactice care lucrează în școlile speciale. 

 

„Alternative Digitale pentru Școlile Speciale” (“Adapted Accessibility for All”) este un set de bune practici și resurse, pus la dispoziție gratuit pe platforma noastră de e-learning https://www.elearning.raa.ro/courses/adapted-accessibility-for-all/

 

După ce vă faceți cont, puteți parcurge în ritm propriu cele cinci categorii ale cursului, care vin cu o abordare nouă. Vă vom purta prin fiecare categorie și arata pas cu pas prin intermediul videoclipurilor cum puteți stăpâni diferite instrumente online, care vor face predarea mult mai ușoară și distractivă.

 

De exemplu, ați auzi de Genially? O aplicație gratuită care ne ajută să accesăm diferite categorii de template-uri: infografic, imagini interactive, prezentare video, ghiduri, materiale de training și multe altele? 

 

Intrați pe site, înregistrați-vă la curs și haideți să aflăm împreună mai multe despre instrumentele digitale!

 

Pe lângă filmulețe, veți găsi și planuri de lecție, curriculum-uri adaptate pentru subiecte importante: comunicare și competențe lingvistice, matematică, științe ale naturii și îngrijire personală. 

Scopul proiectului “3A” este acela de a încuraja accesibilitatea și includerea elevilor cu nevoi speciale la o educație online de calitate, de aici și denumirea proiectului - 3A (Accesibilitate adaptată pentru toți/ “ALL”).

 

Pentru a face acest lucru, au fost stabilite o serie de obiective:

 

Primul obiectiv este acela de suport în dezvoltare a cel puțin 120 de profesori din cel puțin 40 de institute educaționale din 3 țări partenere a capacității de adaptare a predării disciplinelor de matematică, abilități self-care, abilități de comunicare și limbaj și explorarea mediului în clasele de educație specială și educația specială integrată pentru nivelul secundar, pentru elevii cu dizabilități ușoare până la moderate.

Un al doilea obiectiv este acela de integrare a programelor de învățământ nou adaptate pentru 4 discipline din învățământul secundar în proiectarea didactică în cel puțin 15 școli din 3 țări partenere.

Al treilea obiectiv este acela de dotare a cel puțin 120 de instituții de învățământ (centre pentru educație specială, școli cu clase de educație specială și educație specială integrată) cu motivație și resurse privind modul de adaptare a predării matematicii, abilităților de auto-îngrijire, abilităților de comunicare și limbaj și explorării mediului pentru elevii cu nevoi speciale de învățare, cu dizabilități ușoare până la moderate.

Perioada de desfășurare a proiectului este 01.03.2021 - 28.02.2023, iar proiectul este co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.

bottom of page