top of page
Image by Matt Botsford

Proiect derulat de:

FRECVENȚA TINERET

Active-citizens-fund_White_4x.png

MANUAL

TRANZIȚIA ENERGETICĂ JUSTĂ. E DESPRE TINE(RI)!

Haideți să aflăm ce înseamnă Tranziția Energetică Justă și cum putem să ne implicăm, indiferent de vârstă.

Proiectul Frecvența Tineret are ca scop creșterea gradului de participare și implicare civică în rândul tinerilor din județul Gorj în procesele decizionale locale cu privire la politicile publice care le afectează calitatea vieții.

 

Acest proiect este necesar pentru a diminua impactul social și economic al Mecanismului de Tranzitie Justă asupra comunităților din județul Gorj, abordând provocările acestui proces de tranziție, într-un mod sustenabil. 

 

Capacităm 60 tineri din 5 licee din Târgu Jiu, Motru și Rovinari în subiecte legate de Dialog Structurat, Participare Publică și Jurnalism, iar aceștia vor susține dezbateri locale cu responsabili de tineret și de mediu, dezbateri cu parlamentari europeni și vor crea propriul podcast pentru a informa alți tineri de oportunitățile de implicare și transformare în comunitate și pentru schimbarea propriului lor viitor. 

 

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 18 luni (aprilie 2022 – septembrie 2023) și implică tineri, responsabili de tineret, responsabili de mediu, organizații de tineret, licee, factorii de decizie de la nivel local și european, jurnaliști. 

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

------------------- #haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants -------------------

Proiectul este derulat de Colour Your Dreams Association în parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune și beneficiază de o finanțare în valoare de 74999 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la activecitizensfund.ro.

bottom of page